Individuele begeleiding voor Zwangeren

Wat kan yoga voor je betekenen tijdens de zwangerschap?

Contact met je kindje en je lichaam staan centraal. Een groot deel van de lessen wordt besteed aan de adem. De adem om tijdens de zwangerschap zo goed mogelijk te ontspannen en als houvast tijdens de bevalling. Houdingen en bewegingen zijn er om je nu op dit moment goed te voelen, maar ook om tijdens de bevalling toe te passen. Er is tevens tijd en ruimte om ervaringen uit te wisselen en om vragen te stellen over klachten, angsten en medische zaken. Ook zijn er twee partneravonden.

Lesstructuur 

Iedere les heeft een thema dat je een bepaald aspect van jezelf en je zwangerschap laat voelen. De les begint zittend zodat je eerst kunt voelen hoe het met je is en je contact maakt met je lichaam en je kindje. De lighouding die daarna volgt zorgt voor een verdere ontspanning. Vanuit deze ontspanning zorgen de yogahoudingen voor meer doorstroming in en souplesse van je lichaam. Zittend voel je dan na wat meer dan een uur aandacht, zorg en liefde voor jezelf en je kindje gebracht heeft.

Wat kan yoga voor je betekenen tijdens de bevalling?

De individuele begeleidingis een grondige voorbereiding op de bevalling: het hoe, wat en waarom op het lichamelijke vlak maar ook hoe je gemoedstoestand door alles beïnvloed wordt. De verschillende houdingen waarin het mogelijk is om in te bevallen worden niet alleen besproken maar ook geoefend zodat daadwerkelijk gevoeld kan worden wat het beste en fijnste voor jou aanvoelt. Daarnaast worden de verschillende manieren van ademen ook samen met je partner geoefend zodat de adem een echte steun en houvast kan zijn tijdens de bevalling.

Bij het begin van de begeleiding wordt het boekje 'Zwangerschapsbegeleiding op basis van Unversele yoga' uitgereikt. Hierin tref je uitgewerkte meditaties aan, duidelijk uitgelegde yogahoudingen en praktische informatie voor tijdens de zwangerschap, de bevaling en voor de kraamtijd.

Kosten voor 4 bijeenkomsten bedraagt €180 incl. 1x met je partner en de handout. Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden de kosten van de begeleiding.

Voor cursisten die al eerder de cursus hebben gevolgd is er sprake van 10% korting.

Sinds 2012 is er een samenwerking met Roelien van der Velde van http://www.kraamzorgwesterkwartier.nl/, hierdoor kun je een kraamverpleegster bij je bevalling hebben met de kennis van de yoga voor zwangeren.