Hatha Yoga & Mindfulness

Een liefdevolle relatie met je lichaam en jezelf

De mindfulness & yoga cursus is echt voor diegene die willen kennismaken met yoga, die met meer aandacht in hun dagelijkse leven willen gaan functioneren. Het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn en het bewust worden van  de invloed van emoties, stress en negatieve gedachtegangen op ons welbevinden zal centraal staan.

De cursus vraagt wel om een bepaalde openheid om te delen over je leven en een inzet om met de opdrachten van de week aan de gang te gaan. Om zo echt een nieuwe manier van omgaan met wat er op je pad komt aan te leren en de signalen van je lichaam serieus te nemen door er echt naar te gaan luisteren. Uiteindelijk kom je dan in een ‘groove’ terecht waarbij het vanzelfsprekender is dat je je lichaam blijft voelen en diep, rustig door ademend.

Elkaars privacy respecterend is dat wat binnen de groep besproken wordt, ook binnen de groep blijft. Persoonlijke verhalen moeten in vrijheid gedeeld kunnen worden zonder dat dit een eigen leven gaat leiden buiten de lessen om.

Voor wie zijn deze lessen het meest geschikt? Als je daadwerkelijk een verandering in je leven wilt. Als je merkt dat je tegen een burn-out aanloopt of herstellend bent en handvaten wilt hebben om weer meer te kunnen gaan doen. Als je hoog-gevoelig bent en je dat in alle openheid wilt blijven en wellicht al ervaren hebt dat pogingen tot afsluiten niet werken. Als je deze cursus al eerder gevolgd hebt en graag wilt opfrissen dan ben je ook van harte welkom. Zelf doe ik na 30 jaar yoga en meditatie nog altijd alle oefeningen mee die ik jullie per week meegeef en nog steeds levert het iets op voor mijn dagelijkse leven en mijn eigen welzijn. In een zeker opzicht blijven we allemaal beginners: is iedere stap de eerste op de weg van duizend stappen (Lao Tsze), is iedere dag de eerste dag van de rest van ons leven.

Praktische informatie Mindfulness & Yoga:
Het liefste start ik met een volle groep op vrijdagmiddag. Wat hopelijk voor de meeste mensen goed te regelen is met werk en andere verplichtingen. Als de 1ste groep op vrijdagmiddag vol is, dan start ook de maandagavond groep. Mocht het dan zo eens uitkomen dat je een les niet aanwezig kunt zijn dan kun je die in de andere groep inhalen. Ook hier geldt dat de eerste les een kennismakingsles is die €20 kost. Daarna beslis je of dit de juiste cursus voor jou op dit moment is. Zo ja, dan betaal je het totale cursusbedrag. Zo niet, dan dus alleen de eerste €20.


Data groep 1: maandagavond 15 januari, 22 januari, 29 januari, 5 februari, 12 of 19 februari, 5 maart, 12 maart en 19 maart 8x

Data groep 2: donderdagavond 18 januari, 25 januari, 1 februari, 8 februari, 15 of 22 febrauri, 8 maart, 15 maart en 22 maart

Data groep 3: in verleg op een ochtend of middag in dezelfde weken als de andere groepen 8x in het totaal 

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Kosten: 8x voor € 160 incl. hand-out

Groepsgrootte: max. 8 personen