Yoga voor Zwangeren 'Buik vol, Hoofd leeg.'

Zwangerschap, Bevallen en Yoga

Je bent zwanger en er groeit een kindje in jou! Vanaf maart 2016 starten er iedere 8 weken cursussen ‘Buik vol, Hoofd leeg.’ van Mijke Stallinga.

Waarom yoga als je zwanger bent?

Het doel van de lessen is om te werken aan een krachtig zwanger lichaam, vol vertrouwen. Zodat je kindje goed kan groeien en jij goed leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Als je weet wat er gebeurt in je lichaam tijdens de zwangerschap en de geboorte, ben je beter in staat mee te werken met je lichaam. En zo kun je laten gebeuren wat vrouwen al eeuwen doen!

De lessen

Kort samengevat bestaat een les uit ontspanning,  lichamelijke oefeningen, ademhalingstechnieken en praktische informatie aan de hand van thema’s.

Je begint een les met een ontspanning, zodat je eerst kunt voelen hoe het met je is. Je maakt contact met je lichaam en je kindje. Even los van de dag en thuiskomen. Vanuit deze ontspanning zorgen de actievere yogahoudingen voor meer doorstroming in en souplesse van je lichaam. Heel praktisch is er in elke les aandacht voor houdingen en ademtechnieken die fijn kunnen zijn bij het opvangen van weeën en de laatste fase van de bevalling. Je eindigt een les weer met een heerlijke eindontspanning. Je voelt  dan wat meer dan een uur aandacht, zorg en liefde voor jezelf en je kindje doet.

Belangrijk in mijn lessen vind ik, dat iedereen zich veilig voelt en op haar gemak. Geen één les is hetzelfde. Ik pas me aan, aan de groep en hoe iedereen zich voelt op dat moment. Zo is de ene les actiever dan de ander, en worden er de ene week meer ervaringen gedeeld dan de andere week.

Tijdens ‘Buik vol, Hoofd leeg.’ is er veel aandacht voor wat het betekent om zwanger te zijn anno 2017. Onze cultuur en de maatschappelijke invloeden bepalen mee hoe jij naar jouw zwangerschap en de geboorte kijkt. Hoe ga jij daar mee om? En wie ben jij als moeder, wie wil je zijn als moeder?

De nadruk ligt steeds op het bewegen en voelen in plaats van het kletsen.

Mijn werkervaring als doula neem ik mee de lessen in. De lessen zijn daardoor ook heel praktisch met tips en handvatten. Als doula begeleid ik vrouwen en partners tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling.

Praktische informatie ‘Buik vol, Hoofd leeg.’

Start cursus:            1 december 2017 en 23 februari 2018, instroom altijd mogelijk

Proeflessen:             €15

Aantal lessen:        10 lessen van 90 minuten

Waar:                      Yogapraktijk De Bron, Zuidhorn

Wanneer:                 Vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur

Voor wie:                 Beginners en gevorderden

Kosten:                 €135 (incl. proefles €150)

Inclusief:       hand outs, twee partneravonden, matjes en kussens in bruikleen, een kopje thee en terugkomles

Docent: Mijke Stallinga

Website:                   www.mijkeenmeer.nl 

Opgave: mijkestallinga@hotmail.com / 06 81274880

 

Bij voldoende belangstelling start er elke 5 weken een nieuwe groep zwangerschapsyoga, zodat de buiken steeds ongeveer even dik zijn. De mogelijkheid bestaat om op een andere avond of op een ochtend een groep op te starten of om een groep op te starten met vrouwen die al verder in de zwangerschap zijn. Ook kun je indien gewenst instromen in een bestaande groep.

Geef je op als je geïnteresseerd bent!

Mijke Stallinga

Ik ben opgeleid als taalwetenschapper en logopedist en ben een ervaren danser. Sinds mijn 18e beoefen ik meerdere vormen van yoga. Vooral ben ik een krachtige, realistische moeder van twee dochters. Ik wil jou als zwangere vrouw inspireren om gebruik te maken van je instincten en krachten. Zodat je in staat bent je zwangerschap, je bevalling en je beginnende moederschap vol liefde mee te maken. 

Tijdens mijn lessen zul je mij een aantal dingen zeker horen zeggen:

Als we ons denken uitschakelen, staan we toe dat we worden geleid door de wijsheid in onszelf.
* De perfecte bevalling bestaat niet. Er kan van alles gebeuren, hoezeer je ook denkt te zijn voorbereid. 
* Blijf in contact met je lichaam en je kindje, dan weet je altijd wat je moet doen.
* Zwangerschap is slechts het begin van de reis naar het moederschap. Probeer je niet alleen op de geboorte te focussen, aangezien de bevalling slechts een brug is naar een nieuw pad in je leven. Maak een mooie reis!
* Vul het begin van jouw baby’s leven met liefde, vertrouwen en veiligheid.