Zonnegroet

Ochtendroutine en gewoontes

Hoe start je de dag?
Met een schrik wakker van je wekker? Snel wassen en aankleden, kinderen wakker maken, ontbijt en lunch klaarmaken, huisdieren te eten geven, wasmachine aan,, bedden opgemaakt, iedereen op tijd de deur uit zien te werken. Pfff, iedere werkdag weer blij dat je het net gered hebt. En zo is dan de dag begonnen... dat belooft veel goeds voor de rest van de dag.
Rustig uit jezelf wakker worden. Even liggen luisteren naar de vogels die hun ochtendserenade zingen. Je bewust worden van je lichaam, van je adem, van wie je bent, van wat je vandaag gaat doen, waar je zin in hebt. Een stukje zorg voor jezelf bij het beginnen van de dag.
Is het een de dagelijkse realiteit en het ander een onhaalbaar ideaal?

Tijdens de workshop Zonnegroet besteden we met elkaar aandacht aan wat er is en wat er mogelijk zou kunnen zijn.
Hoe belangrijk is de start van je dag voor het verdere verloop van je dag. Geen ingewikkelde, moeilijk aandoende oplossingen maar eenvoudige bewegingen, kleine details, niet meer dan 10/15 min. toevoegend aan de start van je dag.

Een diepe adembeweging, in het hier en nu zijn in plaats van bij dat wat gaat komen, rust en stilte in jezelf tijdens alles wat er gedaan moet worden. Hoe anders kan de dag beginnen en hoe anders verloopt je dag dan...