Energieherstel met darm/leverworkshop

Workshop Energieherstel met verbetering van darm/leverwerking

In het najaar van 2008 ben ik door vermoeidheid overvallen. Veel basisdingen kostten me naast het lesgeven heel veel energie en daar had ik vaak geen fut meer voor. Een heel uitgebreid bloedonderzoek gaf ook geen indicatie waar het vandaan kon komen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere invalshoeken en stuitte daarbij op het boek ‘Het Energie Herstelplan – energie door geneeskrachtige voeding’.

In dit boek staat de lever als dé vuilverwerkingsdienst van het lichaam centraal. Dit orgaan heeft als taak ruim 70.000(!) verschillende chemische stoffen onschadelijk te maken in ons lichaam. Geboeid door een orgaan waar aan ik meestal geen enkele aandacht schenk ben ik op onderzoek gegaan. De opgedane kennis wil ik daarover graag met jullie delen in een intensieve workshop voor een betere relatie met je lever

Een combinatie van voeding, handmudra’s en yoga houdingen.  Inzicht in je basisconstitutie vanuit de Ayurveda (je eigen verhouding tussen Vata, Pitta of Kapha) en duidelijke vragenlijsten die inzicht geven in de conditie van je lever. Leverstagnatie, leverhitte, uitgeputte lever, de werking van je verteringsenergie en de stand van zaken mbt tot je reserve energie.

De werking van je 3de chakra in combinatie met je lever en de daaraan nauw verbonden galblaas.

Het is eigenlijk te veel voor de drie uur die de workshop duurt.

Uiteindelijk komt het er op neer dat je een relatie met je lever opbouwt, aangaat in eerste instantie en van daaruit wellicht steeds meer zicht krijgt op de werking van dit bijzonder boeiende orgaan in je lichaam en de effecten ervan op je leven.

Wil je vooraf al een indicatie hebben over je leverconditie? De vragenlijsten kun je bij mij opvragen.

Afgelopen jaar ben ik tegen het boek "De uitputting voorbij" van Marijke de Waal Malefijt & Tessa Gottschal aangelopen. Een verdere uitbreiding en verdieping op het lever verhaal. Zodat ook nu de darmwerking erbij komt om het energieherstel te bevorderen.