I am longing

I am longing to see, I am longing to be,
please Lord set me free.
I am longing to lose control, I am longing to be whole,
please Lord enlight my soul.
I am longing to be safe, I am longing to live in grace,
please Lord let love be praised.
Om shanti om, om shanti om, om shanti om.

I am, yes I am, within the Light of Being.

Recensie van The Light of Being CD An English devotional song and mantra, van Anandajay, samen met Surrenda en Raju.
cd is te bestellen via www.lightofbeing.org.

De twee mantra’s van deze CD, die beide 40 minuten duren, zijn een vertolkingen van een heel diep gevoel. Wellicht dat de Engelse mantra’s beter toegankelijk zijn omdat de betekenis duidelijker is.
De eerste Engelse mantra ‘I am longing’ gaat over het verlangen om mens te worden. Mij laat deze mantra voelen hoe we allemaal als ziel aan God gevraagd hebben om geboren te mogen worden, zodat we als mens op aarde het Goddelijke kunnen ervaren. Heel aansluitend op de boodschap van Neal Donald Walsch, bekend van ‘Een ongewoon gesprek met God’. Walsch verteld in zijn boek ‘Een gesprekje met God’ hoe we verlangen om als ziel bij God vandaan te gaan om als mens bewust te worden van ons eigen licht. Hoe we als zielen elkaar helpen om bewust te worden van onze inhoud.
In het tweede gedeelte van de mantra is de mens zich bewust geworden van zijn beperkingen en is het verlangen om het contact met de ziel te herstellen groot. De beperkingen van het ego om het leven in de hand te houden en te controleren is bewust geworden. Van daaruit is het verlangen ontstaan om de leiding van de ziel te aanvaarden. Het proberen, kunnen en doen van het ego is ten treuren uit geprobeerd, de beperktheid is ingezien en er is bereidheid om de leiding aan een grotere kracht over te geven.
Vanuit de openheid van het zielscontact is er het verlangen om te leven vanuit liefde, mededogen en betrokkenheid. Het verlangen dat Liefde, de grootste kracht, de meest stuwende kracht in de wereld mag worden.
Het zou prachtig zijn als deze mantra de wereld gaat beroeren, de harten en het verlangen van vele mensen aanraakt zodat de vrede, om shanti om, voor een ieder realiteit mag worden.

Waar het verlangen ons heen brengt bezingt Anandajay samen met Surrenda duidelijk in de tweede mantra van deze CD: ‘I am within the light of being’. Verlangen brengt ons naar het diepst van ons wezen, naar het licht van Liefde en mededogen, naar vrede en geweldloosheid voor iedereen op aarde.

De CD is echt een aanrader om je nog explicieter bewust te worden van je verlangen, om duidelijk te voelen waar ieder spiritueel boek, of iedere spiritueel georiënteerde cursus werkelijk voor bedoeld is. Anandajay heeft het diepste, universele gevoel van ieder mens met deze mantra’s verwoord en vertaald naar muziek die geen mens onberoerd zal laten.
Het is prachtig om je diepste gevoel zo te mogen horen. Als de dagelijkse beslommeringen je weer ver van jezelf vandaan hebben gebracht is het heerlijk om je op de klanken mee te laten voeren. Het contact met je verlangen naar heelheid, naar liefde is  dan zo weer toegankelijk. Met als enige inspanning het aanzetten van je CD-speler.

Omdat ik de CD zo mooi en ontroerend vind, voel ik een groots verlangen dat er ooit eens een vertolking met een volledig orkest mogelijk mag worden. Wellicht komt dat er nog van als de mantra’s door velen gehoord, gevoeld en gezongen worden. Tot die tijd is er geen mooiere weg denkbaar naar het diepst van je wezen.

Sabrina van der Berg (15 december 2005)