Familie van den Berg

Sabrina Michiel

Over mij

Sabrina van den Berg-Dreckmeier (1964)

In 1987 ben ik begonnen met de beoefening van yoga. Na jarenlange fysiotherapie, mensendieck en oefentherapie, bleek yoga voor mij het beste antwoord te zijn op mijn fysieke ongemakken. Na 10 jaar aan den lijve te hebben ervaren hoe goed het me doet om met yoga bezig te zijn, heb ik in 1997 gekozen om mij via de beroepsopleiding Universele Yoga om te scholen tot yogadocente. Tijdens deze opleiding heb ik tevens de specialisatie zwangerschapsbegeleiding gevolgd.

Na mijn beroepsopleiding heb ik mij verder ontwikkeld o.a. door een meditatie-opleiding, een bewustwordingscursus ‘Genegenheid door Inzicht’, een intensief retraite programma bij de Light of Being en een mindfulness training. Deze basis – gecombineerd met heel veel zelf-studie en interessante bijscholingen – maakt het lesgeven en beoefenen van yoga iedere keer weer anders.

De fysieke aanleiding om te starten met yoga is in de loop der tijd ondergeschikt geraakt aan de spirituele ervaringen die het contact met mijn lichaam en ziel mij brengt. Een diepe ervaring van de liefde die ons omringt brengt een andere afstemming op de wereld en op de mensen om mij heen met zich mee. Mijn lichaam blijft daarbij steeds de eerste ingang: wat ervaar ik daarin. Vanuit openheid en afstemming komen antwoorden op het leven van alledag: op de drukte, op het verdriet, op de pijn die we allemaal ervaren. Het intense genieten van de momenten van daadwerkelijk contact, van verbondenheid, van samen-zijn geven mij kracht en energie om steeds verder te gaan in het verfijnd afstemmen op het leven en op mijn lichaam. De kern van licht, liefde, vrede in ieder mens te herkennen. De verbondenheid met de ons omringende energie steunt, draagt en inspireert me. Yoga is voor mij drinken aan de Bron van Liefde en Vrede.

Ik, Sabrina, ben getrouwd met Michiel van den Berg (1962), bedrijfseconoom. Samen hebben wij 2 dochters, Joyce (1993) en Elisa (1995). Mijn gezin, mijn familie en vrienden zijn een inspiratie om het leven te doorgronden en tevens een constante uitdaging om yoga , meditatie en mindfulness in het dagelijks leven toe te passen.

Bijna 12 jaar lang ben ik begeleid geweest door Anandajay (Cor Thelen). Hij heeft me heel veel bijgebracht op het gebied van yoga, meditatie en het intensief begeleiden van mensen. Zijn betrokkenheid bij mijn leven en de niet aflatende verwijzing naar mijn waardevolheid heeft mij het vertrouwen in mijn eigen gevoel gegeven en heeft geleid tot een diepe acceptatie van mijn mens-zijn. Uiteindelijk beseffend dat het aan ieder voor zich is om open te gaan, tot bloei te komen, eigen vleugels te ontwikkelen en het leven in al zijn volheid te leven ben ik mijn eigen weg gegaan..

Dit heeft in 2013 geleid tot een pelgrimstocht vanaf Zuidhorn richting Rome. 8 Weken wandelend door weer en wind in het natste voorjaar sinds 60 jaar heeft mij een nieuwe impuls gegeven op mijn weg van bewustwording, aandacht en liefdevol samen-zijn. Mijn openheid tijdens het lopen voor de wereld om mij heen, voor de mensen die ik onderweg ontmoet heb, voor het daadwerkelijk ontvangen van alle steun en praktische hulp is een verdieping van de bron van inspiratie voor mijn lessen. Zo blijf ik onderweg, mijn pad vervolgend.